Solceller

Solceller anpassade för svenskt klimat


Vi på Väte solkraft använder produkter av kända varumärken från Europa.
Alla solceller har bra garantier och är framtagna med modern teknik för att du som kund ska kunna köpa en bra produkt. Vi har bland annat solcellspaneler som har självrengörande glas! Det är viktigt för oss att du blir nöjd med dina nya solceller. Därför jobbar vi utifrån dina önskemål och behov för att det ska bli så bra som möjligt.


Om du har några frågor angående våra solceller kan du kontakta oss, så svarar vi på dina frågor så fort vi kan.


Hur fungerar solfångare?

En solfångare tar emot solstrålarnas värme och utnyttjar den för uppvärmning av olika anläggningar.


Genom solfångaren passerar ett lämpligt medium, oftast en vattenbaserat vätska som för värmen vidare.


Oftast lagras den uppvärmda vätskan i ett lagringsutrymme, oftast i ackumulatortankar. Vätskan förs oftast till tanken, direkt eller indirekt, via värmeväxlare.


Det finns även solfångare som använder luft istället för vätska. De förekommer oftast i fritidshus där systemet kombineras med ventilation för att driva ut kyla och fukt.

Hur ska du använda solfångare?


Solfångare används oftast för att värma upp anläggningar. Oftast hus, tappvarmvatten och pooler. Det finns flera olika typer av solfångare men de vanligaste är plana solfångare, vakuumrörssolfångare och poolsolfångare.


Varför investera i solceller? 

Lönsamt

Du får lägre och jämnare energikostnader från dag ett. Efter cirka 10-12 år är ditt solcellssystem avbetalat. Därefter gör du en ren vinst.

Minimalt underhåll

Solpanelerna sköter sig nästan helst själva! Solen är gratis och regnet sköter till stor del underhållsarbetet. 

Livslängd

Solceller har en lång livslängd. Och forsätter ha en hög effektivitet även efter många år, man kan använda tiden till något bra, samtidigt som man producerar egen el.

Ekonomiskt stöd

Man får ekonomiskt stöd när man väljer att investera i solceller genom ett grönt rotavdrag. Om du är nyfiken berättar vi mer!

Ökar värdet på din fastighet

Solceller ökar fastighetens standard på energiförbrukning. Energi från solen anses vara en förbättring av bostaden och kan på så sätt öka värdet på fastigheten.

Insats för miljön

Du gör en synlig insats för miljön. Du hjälper till att öka andelen förnybar energi i samhället, samtidigt som du inspirerar fler att ta steget mot ett mer hållbart liv. Att välja solel är bra både för vår planet och för våran framtid.