Väte solkraft

Så används solceller

Solceller används idag för villor, bostadshus offentliga byggnader med mera. Solpaneler sitter oftast på taket och används som en kompletterande energikälla. Det finns även solkraftsanläggningar med solcellsmoduler som står uppställda på väldigt stora ytor utomlands.


Så här fungerar solceller

Solceller monteras uppe på fastighetens tak eller fasad och hänger ihop i större solpaneler. När solen lyser på solcellerna uppstår spänning mellan framsidan och baksidan av cellen. Med hjälp av en ledning kopplad mellan fram och baksida på cellen så bildas ström i form av likström. Sedan används en växelriktare som omvandlar likström till växelström och då kan elen användas i fastigheten.


Våra solceller

Vi på Väte solkraft använder produkter av kända varumärken från Europa.
Alla solceller har bra garantier och är framtagna med modern teknik för att du som kund ska kunna köpa en bra produkt. Vi har bland annat solcellspaneler som har självrengörande glas! Det är viktigt för oss att kunden i fråga blir nöjd med sina nya solceller, därför jobbar vi utifrån dina önskemål och behov för att det ska bli så bra som möjligt.

Om du har några frågor angående våra solceller kan du kontakta oss, så svarar vi på dina frågor så fort vi kan.


Solpanel
Nedan ser du en bild under ett mikroskop med upplösning på ca 5 um. Denna yta beskriver lite av Windons unika självrengöring. Ett dammkorn eller smuts och lika så påväxt är så stora att de inte kommer ner i strukturen och klarar då inte av att ligga kvar, för smutspartiklar är vårt etsade glas nästan helt friktionsfritt vilket gör att glaset stöter ifrån sig all smuts och påväxt.
Solpanel - Mikroskop